Als je op kantoor werkt dan weet je dat veel verschillende mensen bepaalde spullen aanraken. Dat is natuurlijk niet erg hygiënisch, maar je kunt er nu eenmaal niet omheen. Echter zijn sommige spullen op kantoor misschien nog wel viezer dan je denkt. Daar vertellen we in dit artikel meer over.Theezakjes

Eerder publiceerden wij al een artikelen over theezakjes. Uit een Brits onderzoek kwam naar voren dat er zo’n 4.000 bacteriën op een theezakje zitten (op kantoor). Denk je dat theezakjes vies zijn? Lees dan nog maar even verder, want we hebben nog andere schokkende ontdekkingen gedaan.

Je favoriete mok

Heb je een favoriete mok op kantoor? Dan kun je deze beter maar niet in de vaatwasser zetten. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw collega morgen met jouw mok ervandoor gaat. Toch maar liever afspoelen dan? Ook dat is geen goed idee. Uit recent onderzoek is gebleken dat 20 procent van alle mokken zijn besmet met gezichtsbacteriën. Dat geldt ook voor de mokken die zijn afgespoeld met heet water. Misschien moet je dan toch maar kiezen voor een persoonlijke mok!

Pennen

Veel mensen stoppen (onbewust) een pen in hun mond. Om precies te zijn: een op de vijf werknemers doet dit. Enkelen van hen kauwen zelfs op een pen. Een pen wordt meestal ook nog eens door meerdere werknemers gebruikt. Dat is geen fris idee als je weet dat de pen eerder in iemand zijn of haar mond heeft gezeten. De oplossing? Koop een eigen pen met jouw naam erop! Niemand zal ermee vandoor gaan.

Printer

De gemiddelde printer op een drukkantoor wordt circa 300 keer per dag aangeraakt. Daarmee is het ook een broedplaats voor bacteriën. Zorg er daarom voor dat je met enige regelmaat een doekje over de printer heen haalt.

Toetsenbord

Vrijwel iedereen eet weleens iets achter zijn of haar computer. Er valt dus weleens een kruimeltje op het toetsenbord. Echter raak je je toetsenbord natuurlijk ook ontzettend vaak aan. Dat zorgt voor huidcellen en zweet op je toetsenbord. Als je de gehele dag achter de computer zit ben je dus ook de gehele dag hiermee in aanraking. Ook hiervoor geldt: maak je toetsenbord met enige regelmaat schoon met een doekje.

Koelkast

Je kunt je vast en zeker wel voorstellen dat er in de koelkast veel bacteriën kunnen zitten. Op kantoor laten mensen nogal eens iets liggen. Misschien ligt er iets beschimmeld in de koelkast of druipt er iets uit een tupperwarebak. Een koelkast thuis bevat zo’n 7.850 bacteriën per vierkante centimeter, maar op je werk is dat nog wel een stukje erger. Je wilt het denk ik niet eens weten!

Magnetron

De koelkast is niet het enige apparaat dat vol met bacteriën zit. Veel mensen op kantoor gebruiken het apparaat om hun voedselwaren op te warmen. Bacteriën zijn dol op warmte en mogen hier daarom ook graag zitten. Maak de magnetron daarom bij voorkeur iedere dag schoon met een sopje. Gebruik schoonmaakazijn in het sopje voor een extra goed resultaat.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden, familie en uiteraard je collega’s op kantoor!