Een droger is natuurlijk ontzettend handig. Je hoeft maar heel eventjes te wachten en je handdoeken zijn droog en lekker zacht. Je stopt het simpelweg in de droger en het komt er weer droog uit. Handig, toch? Iedereen is natuurlijk fan van de droger, maar het kost ook ontzettend veel energie. Als je je droger dus gebruikt, is het raadzaam om deze helemaal vol te stoppen. Je kunt daarmee namelijk veel geld besparen.Een droger neemt gemiddeld zo’n zeven procent van het totale stroomverbruik voor zijn rekening. Dat is een behoorlijk percentage en daarmee betaal je dus ook flink voor je droger. Een droger kost al gauw zo’n 80 tot 120 euro per jaar.

Veel van deze kosten zijn herleidbaar aan de droogbeurten. Vaak wordt de droger maar halfvol gestopt en gaat deze vervolgens aan op een normaal programma. Dit heeft er onder andere mee te maken dat de wasmachine vaak kleiner is dan de droger.

Wil je graag geld besparen? Dan kun je je droger nog iets voller stoppen: hoe meer stoffen erin zitten, hoe goedkoper het is. Verder is het belangrijk om het stof steeds te verwijderen na een droogbeurt. Wil je helemaal voordelig uit zijn? Hang je was dan op aan een waslijn of gebruik een wasrekje. Hang je je was binnen op? Zorg er in dat geval wel voor dat je de ruimte waar je je was laat drogen goed ventileert.

Overweeg je een nieuwe wasdroger? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een zeer energiezuinig model. Je kunt simpelweg letten op het energielabel van de wasdroger. Ook dan kun je flink besparen op je energierekening.

Wil je ook graag besparen op je wasmachine? Was je kleding dan op 30 graden Celsius en draai je wasjes bij voorkeur op het eco-programma (indien je wasmachine deze optie biedt). Daarmee kun je ook weer besparen én hou je weer meer geld over.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.