Lichaamstaal kan veel zeggen. Het kan zelfs meer zeggen dan woorden. Zo kun je onder andere onderlinge relaties vaststellen. Immers worden de meeste emoties non-verbaal overgebracht.Tijdens het contact met onze omgeving vertellen we dus ook iets zonder daadwerkelijk iets te zeggen. We drukken dus iets uit. Gevoelens kun je soms moeilijk onder woorden brengen. Met je lichaamstaal kan je echter wel laten zien wat je ergens van vindt. Ook je zithouding kan iets zeggen over jouw persoonlijkheid. Hoe zit jij meestal? Kijk eens goed naar het onderstaande plaatje.

Hoe zit jij meestal als je de bovenstaande afbeelding bekijkt? Het kan veel zeggen over jouw persoonlijkheid.

Positie A

Mensen die op deze manier zitten zijn over het algemeen erg charismatisch en creatief. Men is spontaan en denkt niet erg lang na over beslissingen die zij maken. Dat kan hen soms ook wel in de problemen brengen, maar met behulp van hun charisma lossen zij dit ook snel weer op. Deze mensen zien het leven als een groot avontuur en staan ook open voor nieuwe ervaringen. Men is populair onder mensen en maakt ook snel nieuwe vrienden.

Positie B

De mensen die in deze zithouding zitten zijn echte dromers. Zij hebben een rijke fantasie en kunnen zichzelf kwijtraken in een dagdroom. Men is empathisch en men maakt gemakkelijk contact met anderen. Mensen die in deze zithouding zitten zetten zichzelf niet altijd op de eerste plek en zijn daarom ook weleens op de achtergrond. Wel zijn het goede luisteraars.

Positie C

Mensen die in deze zithouding zitten zijn vaak chaotische mensen. Zij kunnen zich meestal niet goed concentreren en kunnen ook niet stil zitten. Hun gedachten zijn altijd in beweging en men floept alle woorden er snel uit. Zij zeggen dus nog weleens iets wat zij niet zo bedoelen. Deze mensen hebben een korte spanningsboog en vervelen zich ook erg snel. Men komt het beste tot zijn recht in een snelle omgeving waar veel prikkels zijn. Ook in de liefde is men snel uitgekeken: ze hebben iemand nodig die veel tegengas geeft.

Positie D

Dit zijn doorgaans mensen die rationeel kunnen denken. Zij zijn niet alleen punctueel, maar ook geordend en netjes. Hun huis is door een ringetje te halen en alles heeft een eigen plaats. Richting hun omgeving zijn zij enigszins gereserveerd: ze laten dus niet altijd het achterste van hun tong zien. Wel is men eerlijk en zij houden niet van roddelen. In vrijwel alle situaties blijft men kalm en men raakt het overzicht niet kwijt.

Positie E

Deze mensen zijn erg doelgericht: men zet hun carrière voorop. Zij vinden het belangrijk om doelen te stellen en zijn niet tevreden met minder. Ook persoonlijk stellen zij doelen, waaronder op het gebied van liefde en de gezondheid. Men is perfectionistisch en men vindt hun uiterlijk belangrijk. Dat kan er echter wel voor zorgen dat men weinig stilstaat bij wat zij hebben.

Herken jij je persoonlijkheid in jouw zithouding? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie en start de discussie!