Veel mensen zijn dol op pindakaas, terwijl anderen het helemaal niets vinden. De liefhebbers kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Pindakaas is niet alleen lekker, maar je kunt er ook nog veel meer mee. Daarover vertellen wij jou graag meer in dit artikel.Krassen

Heb je een dikke kras op je houten tafel? Dan is dat natuurlijk niet bepaald prettig. Gelukkig kan je pindakaas gebruiken om de kras te verwijderen. Loop dus gerust even naar de voorraadkast. Wrijf wat pindakaas op de kras en laat dit circa een half uurtje intrekken. Wrijf nu met een doekje de pindakaas weg en de kras is verdwenen. Dit werkt alleen met naturel pindakaas. Je kunt de variant met nootjes dus niet gebruiken.

Leer

Wil je graag je leren spullen even oppoetsen? Dan kan je pindakaas gebruiken. Ook hiervoor heb je de stukjesvrije variant nodig. Je kunt er onder andere je leren banken, stoelen, schoenen of tassen mee behandelen. Voeg een beetje pindakaas toe op een doekje en wrijf dit zachtjes op het leer. Laat het circa twee minuten intrekken voordat je dit weer verwijdert. Je spullen glanzen vervolgens weer.

Stickers

Heb je een sticker op je nieuwe bord zitten, maar krijg je deze er maar niet vanaf? Geen probleem, want je kunt het eenvoudig loskrijgen met behulp van pindakaas. Smeer er een beetje pindakaas op en laat het circa twee minuten zitten. Vervolgens wrijf je de sticker er zo af.

Scheerschuim

Heb je geen scheerschuim meer in huis, maar moet je je nu direct scheren? Dan kan je eventueel ook pindakaas op je gezicht smeren. Het werkt ook op je benen. Pindakaas heeft namelijk een hoog oliegehalte waardoor het scheermesje eenvoudig over de huid heen glijdt. Daarmee is het een perfecte scheergel. Breng simpelweg een laagje aan en scheren maar. Het hydrateert je huid ook nog eens.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.