Heb jij in de maand juni ook meer stress dan in de andere maanden? Dan is dat nog helemaal niet zo gek. In de maand juni schijnen wij namelijk meer last te hebben van stress dan in de overige maanden van het jaar.Stress kan behoorlijk wat rare effecten met zich meebrengen en daarom mag het ook niet onderschat worden. Het is dus belangrijk om de symptomen te herkennen.

Een drukke maand

De maand juni is vaak een drukke maand. Bij de meeste mensen begint de stress voordat de grote vakantie aanbreekt. Er zijn nog veel zaken die geregeld moeten worden en soms moet je vooruitwerken en vooruitplannen om ervoor te zorgen dat de vakantie vlekkeloos kan verlopen. Zo zijn er vaak nog talloze andere zaken die geregeld moeten worden. De avondvierdaagse start vaak weer, de zomerborrels en andere zomerse activiteiten staan ook weer voor de deur. Kortom: veel werk kan resulteren in veel stress.

Mooi weer

Drs. Tessa Heinhuis is (kinder)psycholoog en heeft een logische verklaring voor de verhoogde stresslevel in de maand juni. Vooral werkende ouders hebben hier sneller last van, maar ook studerende jongeren of de ‘gewone’ werkenden kunnen hier last van hebben. Je hebt namelijk bijna vakantie, maar toch nog net niet. In juni is het vaak al wel mooi weer buiten, maar je kunt er dan nog niet echt van genieten. Daarnaast moet je ook nog eens van alles regelen en dat kan zorgen voor dat extra beetje stress. Of je nu wel of geen ouder bent.

Zomervakantie

Vooral ouders van jonge kinderen zullen dit een stressvolle maand vinden. Aan het eind van het schooljaar en aan het einde van het kalenderjaar wordt het voor hen extra druk. In de zomermaanden zijn de kinderen natuurlijk lang vrij en aan het einde van het jaar moet er van alles geregeld worden omtrent de feestdagen.

Stress verminderen

Gelukkig kun je stress natuurlijk verminderen. Het is belangrijk dat je jezelf regelmatig tijd gunt. Probeer eens te relaxen op een doordeweekse avond en ga eens lekker sporten. Plan je weekenden niet te vol en zorg ervoor dat je dan even rustig aandoet. Je wilt natuurlijk niet helemaal af zijn als je op vakantie gaat. Juist dan moet je relaxen. Dus doe het vooral lekker rustig aan.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.