Tijdens de zomermaanden gaan we maar al te graag op reis. We stappen maar al te graag in het vliegtuig om lekker te kunnen ontspannen in een warm land. Voordat je aankomt op je bestemming zal je wel enkele uren in het vliegtuig moeten zitten. In het vliegtuig bevinden zich een aantal vieze plekken. Welke plek is het nu het allersmerigst in het vliegtuig? Je leest het in dit artikel.Laten we vooropstellen: misschien wil je het ook wel helemaal niet weten. Stop dan maar gewoon met lezen, maar als je het wel wilt weten kun je natuurlijk verder lezen. De smerigste plek in het vliegtuig is het tafeltje recht voor je neus!

Vliegveld

De reiswebsite TravelMath heeft onderzoek gedaan naar het tafeltje aan de achterkant van de stoel. Dit was het meest onhygiënische onderdeel van het vliegtuig. De vieze toiletten zijn ook meegerekend, maar zelfs die blijken dus nog schoner.

Duizenden bacteriën

Uit het onderzoek is gebleken dat hier duizenden bacteriën zitten. Een microbioloog kwam tot deze conclusie na een analyse. Hij ondervond 2.155 kolonievormende bacteriën. Dat zijn er tweemaal zoveel als op de nummer twee smerigste plek in het vliegtuig: de knoppen van de kraan. Misschien is het ook niet erg verbazingwekkend, want er gebeurt natuurlijk van alles op dat tafeltje. De maaltijden worden hierop geserveerd, maar ook leggen mensen hier allerlei spulletjes op. Zo zijn er zelfs mensen die hun baby’s daarop verschonen! Of hun voeten erop leggen. Niet heel fris allemaal dus.

Wat kun je ertegen doen? Misschien kun je een aantal desinfecterende doekjes meenemen. Je kunt het tafeltje dan nog even snel reinigen voor dat je je maaltijd erop geserveerd krijgt.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.