Vooral in de zomermaanden zijn de wespen actief. Het staat bekend dat de wespen op zoetigheid afkomen, waardoor je zoete drankje eigenlijk ook nooit veilig is. Limonade en vruchtensap zijn favorieten van de wespen. Echter blijkt alcohol ook verleidelijk voor de wespen. Toch zijn deze drankjes niet de enige reden waarom wespen op je afkomen. Waarom komen deze vliegende insecten toch steeds? Simpel: ook de wespen hebben honger.Voeding

Muggen bijten mensen om zichzelf te kunnen voeden. Immers leven zij van ons bloed. Echter geldt dat niet voor wespen. Zij steken namelijk alleen uit zelfverdediging. Als je rustig blijft zitten, zal een wesp je vrijwel nooit steken. Gedurende de lentemaanden leggen de wespen hun eieren. De larven, welke hieruit voortkomen, stoten zoetigheid uit. Daar leven de volwassen wespen weer van.

De larven leven echter van vlees en daarom zijn zij ook continu op zoek naar vlees. Immers willen zij de larven weer voeden. Gedurende de zomermaanden wordt er veel vlees gegeten, dus jouw barbecue is niet veilig! Jouw eten is dus een grote voedselbron voor de wespen. Daarom komen zij ook maar al te graag op ons af.

Zoetigheid

In de maand augustus zijn de larven inmiddels volgroeid. Dat betekent dat de wespen dus ook naar een alternatief moeten zoeken. Immers moeten zij hun zoetigheid nu ergens anders vandaan halen. Jouw wijntje of je limonade is dan natuurlijk wel erg aantrekkelijk. Het vlees op de barbecue zullen de wespen echter liever overslaan. Vooral zoetigheid is nu van groot belang voor hen.

Terras

Vooral op het terras zullen wespen dus veelal op je afkomen. Wellicht zal je afvragen: waarom komen zij toch altijd op mij af? Dan heb je nu je antwoord! Heb je helemaal geen drinken in je handen? Dan kan het ook zijn dat zij afkomen op de zoete geur van je parfum.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.