Doordeweeks heb je ongetwijfeld je verplichtingen. Je zult naar je werk moeten of je moet misschien naar school. Gedurende het weekend kun je echter vaak uitslapen. Misschien denk je daardoor dat je de beste nachtrust in het weekend krijgt. Toch is dat niet waar. Het is namelijk op een doordeweekse dag dat je de beste nachtrust pakt.Op de maanden slapen we vaak iets minder goed. Je moet bijkomen van je (zware) weekend en op tijd opstaan kan dan soms een beetje lastig zijn. Wanneer slaap je dan het beste? Het is op de dinsdag. Uit recent onderzoek is gebleken dat we op deze dag het meeste uitrusten. Dit onderzoek is getest onder 5.000 mannen en vrouwen.

Waarom op dinsdag?

Je zult je misschien afvragen: waarom is dinsdag de beste dag? Onze slaap wordt beïnvloed door ons eet- en drinkgedrag. Eet je in de avonduren meer dan normaal? En heb je misschien wat alcoholische versnaperingen gehad? Dan heeft dit invloed op je nachtrust. Ons weekendgedrag zorgt er daarom ook voor dat we minder goed uitrusten. Op dinsdag zijn wij doorgaans weer helemaal hersteld van het zware weekend en kan je lichaam weer helemaal tot rust komen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.