Toen de lentecollectie net in de winkels hing sloten de meeste kledingzaken hun deuren. De coronacrisis sloeg in als een bom. Veel fanatieke shoppers gingen echter gewoon online winkelen. Desondanks is er veel kleding overgebleven in de winkels. Meestal wordt de kleding weggegooid of schuift men de lentecollectie toch nog een jaar door? Veerle Windels is een Belgisch modejournalist en heeft het antwoord.Doorschuiven

Bepaalde kleding hoeft momenteel niet aangeschaft te worden. Er zijn minder festivals, men gaat minder op vakantie en er zijn ook minder speciale gelegenheden. Ook een bruiloft kon tijdens de coronacrisis immers niet doorgaan. Kan de collectie volgend jaar dan weer in de schappen liggen? Volgens modejournalist Veerle Windels is dat niet het geval. De modewereld staat immers niet stil en wil volgend jaar weer iets nieuws introduceren. Daarom moet er een andere oplossing komen.

Creatieve oplossing

De kledingstukken die nu niet verkocht worden moeten dus plaats maken voor de volgende kledingcollectie. Eerder zou dit kledingoverschot worden verbrand. Echter zijn er nu merken die de stoffen nogmaals gebruiken voor de nieuwe kledinglijn van aankomend jaar. Er hoeft zodoende geen textiel te worden verbrand. Dat is natuurlijk ook een erg duurzaam idee en het past ook zeker bij deze tijd.

Volgens Veerle Windels is het goed dat merken beter aan het milieu denken. Ook Caroline Lush, die onder andere de London Fashion Week organiseert, is het eens met Veerle. Mode maakt veel mensen blij en als er iets is dat we beter kunnen doen moeten we dat zeker doen.

Tijdloze kledingstukken

Er zijn ook meer dan voldoende kledingstukken die echt tijdloos zijn. Een jaartje later kan je dit ook nog prima aanschaffen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.