Sommige mensen vinden het ontzettend leuk en schattig: kuiltjes in de wanden. Niet voor niets is het dan ook een van de zeven schoonheden. Het geeft een lieve uitstraling aan je gezicht en circa 20 procent van de wereldbevolking heeft dit. Een op de vijf mensen dus. Ben jij ook een van de gelukkigen?

Gezichtsspieren

Over deze kuiltjes zijn ook een aantal leuke feitjes bekend. Hoe ontstaan deze kuiltjes nu precies? En wat betekenen deze? Wist jij dat deze kuiltjes worden gezien als een teken van schoonheid, maar in feite is dit iets geheel anders dan je misschien zou denken. Het is namelijk een misvorming in je gezichtsspieren. Toch zouden veel mensen deze kuiltjes graag willen. Sommige mensen laten zich er zelfs voor opereren.

Feitjes over kuiltjes

Kuiltjes in de wangen zijn, samen met een moedervlekje boven je mond en amandelvormige oven een van de zeven schoonheden. Benieuwd naar de feitjes over de kuiltjes in je wangen? Hieronder volgt het overzicht.

Eeuwige jeugd

De kuiltjes in je gezicht worden veelal geassocieerd met de eeuwige jeugd. Het ziet er dan ook fris en jong uit wat ons betreft.

Geluk

Kuiltjes in de wangen worden ook gelinkt aan geluk. Kinderen met kuiltjes in de wangen worden vaak gezien als geluksvogels.

Genetisch bepaald

Kuiltjes zijn genetisch bepaald. Hebben jouw voorouders ook kuiltjes (gehad)? Dan is de kans aanwezig dat jij ze ook hebt.

Eigenschappen

Mensen met kuiltjes in hun wangen worden gezien als vrolijk, flirterig, onbezorgd en vrij. Dat zijn toch leuke eigenschappen!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht vol leuke feitjes dan niet te delen op social media met vrienden en familie.