De nagels van kinderen knippen kan soms een flinke klus zijn. Veel kinderen raken namelijk gestrest en worden opstandig. Toch is het belangrijk om dit zo nu en dan te doen. Daarmee voorkom je namelijk dat nagels ingroeien. Dan ben je nog veel verder van huis. Hoe kun je de nagels van je kind(eren) nou goed knippen?Bij de allerkleinsten hoef je de nagels gelukkig nog niet te knippen. Dat is dan namelijk nog erg gevoelig. Worden ze toch al iets scherper? Dan kun je ook een klein veiltje gebruiken. Daarmee kun je de nagels ook iets verkorten. Het is dan erg belangrijk dat je erg rustig blijft. Ben je bang om je te kind te bezeren? Dan kun je ook kiezen voor een kleine nagelknipper of een nagelschaar met stompe punten. Deze nagelscharen zijn speciaal gemaakt voor kinderen. Je kunt de nagels het beste knippen als je kindje net in bad is geweest. Dan zijn ze namelijk het zachtst.

Lukt bovenstaande je echt niet? Dan kun je nagels van je kind ook ‘stiekem’ knippen als zij liggen te slapen. Gebruik dat geval wat olie, zodat de nageltjes blijven hangen aan de nagelknipper. Daarmee voorkom je dat je kindje tussen de afgeknipte nagels ligt.

Zorg ervoor dat je de nagels niet te kort knipt. Dat is namelijk gevoeliger. Heeft jouw kind er niets op tegen om de nagels te knippen? Laat hem of haar dan kiezen waar je begint! Dan maak je er een klein spelletje van!

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.