Over smaakt valt niet te twisten. Zo geldt dat natuurlijk ook met voornamen. Sommige mensen zullen een bepaalde voornaam erg mooi en uniek vinden, terwijl de ander liever kiest voor een traditionele naam.Als je een unieke naam hebt, word je in ieder geval niet zo snel vergist met andere personen. Echter zijn de onderstaande namen wel erg uniek. Sommige namen zijn echt wel origineel, terwijl anderen wellicht iets too much zijn.

Deze gegevens zijn kenbaar gemaakt voor de SVB (Sociale Verzekeringsbank). Zij gaan ieder kwartaal na wat de meest populaire namen zijn. Echter hebben ze ditmaal een lijst opgesteld van de meest vreemde namen.

De top 20

 1. Chukwukadibie – jongen
 2. Berlusconi – jongen
 3. Naja – meisje
 4. Homayoon – jongen
 5. Man – meisje
 6. Ortega – jongen
 7. Pup – meisje
 8. Simba – meisje
 9. Qinoa – meisje
 10. Fyra – meisje
 11. Oeways – jongen
 12. Servet – jongen
 13. Lasso – jongen
 14. Wijn – jongen
 15. Geurtje – meisje
 16. Hoi – meisje
 17. Goudberg – jongen
 18. Ghëarmiangelijanno – jongen
 19. Qut – meisje
 20. Toefail – jongen

Enkele andere bijzonder namen die de top 20 net niet behaalden zijn: En, Bellend, Persie, Jup, Fuzz, Ruig, Papa-Kofi, Okay voor jongens en Zizzi, Toet, Vogue, Favor, Cleopatra, Jo, Ha en Maple voor meisjes.

Al met al zijn het wel erg bijzondere namen! Zou jij je kind een unieke naam geven? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met familie en vrienden!