Zuurkool is ontzettend lekker en wordt in de winter volop gegeten door veel Nederlanders. In de zomermaanden eet men het liever niet, maar ook dan kan het zeker geen kwaad om zuurkool te consumeren. Het is namelijk ontzettend gezond voor je. Ben je benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van zuurkool? Lees hieronder verder!Immuunsysteem

Volgens Erica Ingraham, voedingsdeskundige en diëtist, wordt zuurkool erg onderschat. Zuurkool is namelijk rijk aan vitamine C, wat essentieel is voor je immuunsysteem. Een portie zuurkool bevat 21 milligram vitamine C en dat is zelfs maar liefst 1/4de meer dan de aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag.

Goed voor je darmen

Een onderzoek is gebleken dat zuurkool goed voor je darmen is. Dat is vooral het geval voor mensen met prikkelbare darmen. Zuurkool is rijk aan probiotica. Bovendien bevat de groente veel vezels, wat weer goed is voor je spijsvertering. Dat houdt je bloedsuiker in balans.

Vitamine K

Veel mensen hebben het vaak over vitamine C en vitamine B12. Vitamine K blijkt vaak het ondergeschoven kindje. Toch is vitamine K ook erg belangrijk voor je botten en je hart. Zuurkool bevat 19 microgram vitamine K en dat is goed voor 20 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Verkleint de kans op kanker

Zowel zuurkool als gewone kool is rijk aan glucosinolaten en ascorbigen. Deze componenten kunnen kanker tegengaan.

Gemakkelijk te verteren

Zuurkool is, tot slot, ook nog gemakkelijker te verteren dan normale kool. Dat heeft te maken met het fermentatieproces van kool naar zuurkool. Een gedeelte van de vertering is al gedaan, voordat je ook maar een hap gehad hebt!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.