In het voorjaar krijgen honden vaker last van teken. Deze kleine parasieten zuigen zich vast in de huid van je trouwe viervoeter en dat geeft je hond een zeer onprettig gevoel.Een teek is zowel vervelend voor een mens als voor een dier. Het geeft een irriterend en jeukend gevoel en het kan ervoor zorgen dat je de ziekte van Lyme krijgt. Vooral huisdieren zijn snel vatbaar voor een teek. Immers spelen zij veel buiten in en rondom de bosjes.

Veel diereneigenaren kiezen er daarom voor om een tekenband te kopen. Natuurlijk helpt dit wel, maar er is ook nog een andere simpele manier hoe je teken kunt voorkomen. Als je je hond iedere dag een beetje karnemelk geeft, zal dat zorgen voor een hogere zuurtegraad van de huid. Teken vinden zijn huid dan niet zo aantrekkelijk én daardoor is de kans aanzienlijk minder groot dat ze kiezen voor jouw trouwe viervoeter.

Een kleine hond heeft al voldoende aan een glas karnemelk. Grotere honden mogen echter wel twee glazen drinken. De meeste honden zijn bovendien ook nog eens dol op karnemelk: een keer wat anders dan water!

Niet iedere hond vindt karnemelk echter lekker. Je kunt het gelukkig ook gewoon aanmengen met water. Dat vermindert de smaak.

Vind jij dit ook een handige tip? Deel dit artikel dan op social media met andere hondeneigenaren!