De kans is aanwezig dat je dit artikel leest op je smartphone. Zit je nu ook nog eens voorovergebogen? Dan denk je misschien nu dat dit geen kwaad kan. Toch lijken deze dagelijkse dingen meer kwaad te doen dan je denkt. In dit artikel lees je er meer over.

Extra gewicht

Als je neerkijkt op je smartphone komt er zo’n 26 kilogram extra op je ruggengraat te hangen. Dat extra gewicht is niet bepaald goed voor je nek en je lichaamshouding. Aangezien mensen tegenwoordig zo’n twee tot drie uur per dag neerkijken op hun smartphone kan dit dus zorgen voor flinke rugklachten. Als je je rug recht houdt hoeft je nek enkel het gewicht van je hoofd om te buigen. Dat is zo’n vijf kilogram. Als je je hoofd echter buigt komt er meer gewicht op je ruggengraat te hangen. Dan kan het gewicht al gauw flink oplopen.

Stijve nekspieren en pijn

Is je hoofd met 15 graden naar voren gekanteld? Dan zal er zo’n 12 kilogram extra gewicht op je ruggengraat komen. Een kanteling van 30 graden zorgt al gauw voor 18 kilogram extra. 45 graden zorgt voor 22 kilogram en 60 graden voor maar liefst 26 kilogram. Verkeerde houdingen kunnen zorgen voor pijn en extra spanning op je pezen, ligamenten en spieren. Als je herhaaldelijk een verkeerde houding aanneemt kan dit letterlijk zorgen voor kopzorgen. Daarom is het verstandig om je smartphone simpelweg voor je hoofd te houden. Op die manier bespaar je veel ellende. Dat is misschien een beetje suf, maar wel beter voor je!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.