Als je zwanger bent wil je natuurlijk goed voor jezelf zorgen. Alhoewel honden veel bacteriën bij zich dragen hoeven zwangere vrouwen zich gelukkig geen zorgen te maken. Je beste vriendje doet namelijk geen kwaad voor je ongeboren baby.Honden staan bekend als de beste vrienden van mensen. Echter nemen de viervoeters vaak veel vuil met zich mee naar binnen. Ook geven honden maar al te graag een likje en helaas zit hun tong boordevol bacillen. Honden zijn daarmee niet het symbool van netheid en dat is wel iets om rekening mee te houden.

Uit onderzoek van de University of Alberta is gebleken dat vrouwen die zwanger zijn en een hond hebben tijdens hun zwangerschap bevallen van gezondere baby’s. Kinderen die in een huishouden worden geboren waar ook een hond woont beschikken of meer gezonde darmbacteriën. Je geliefde viervoeter zorgt er dus voor dat je kind een minder hoge kans heeft op allergieën. Ook wordt het risico op obesitas verkleind.

De onderzoekers kwamen er ook achter de baby’s na hun geboorte, dankzij honden, een hoger aantal gezonde darmbacteriën blijven behouden in vergelijking tot kinderen die wonen in een huis zonder hond.

Vind jij dit ook een interessant onderzoek? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.