Reis jij ook regelmatig met het openbaar vervoer? Dan moet je er rekening mee houden dat hier ook de nodige bacteriën ‘actief’ zijn. Als je je ervan bewust bent, kun je er in ieder geval al beter mee omgaan en rekening mee houden.Bacteriën

Een aantal bacteriën zijn helemaal niet zo slecht voor het immuunsysteem. Als het echter in grote getale komt, kan het natuurlijk wel andere gevolgen hebben. Bacteriën zitten overal, maar natuurlijk vooral op de plekken waar veel mensen (aan) hebben gezeten. Je kunt hierbij denken aan de paal waar je je aan vast kunt houden.

Smerigste plek

Alhoewel het logisch klinkt dat een paal de vieste plek zou zijn, is dat toch niet waar. Deze palen zijn namelijk vaak gemaakt van roestvrijstaal en daar blijven de meeste bacteriën niet op leven. Het zijn de bankjes waar je op kunt zitten die pas echt smerig zijn. Vooral houten bankjes zijn erg rijk aan bacteriën.

Gelukkig zijn de meeste wachtbankjes in Nederland niet van hout, dus dat is alvast een schrale troost! Laat de volgende keer dus gerust iemand anders zitten op de vrije plek. Dat scheelt jou weer een aantal bacteriën!

 

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.