Het kan nooit kwaad om wat extra kilo’s af te vallen. Vaak is het niet zo lastig om gezonde maaltijden te eten, maar vaak heb je tussendoor zoveel trek. Je kunt dan eigenlijk niet snacken, omdat dit juist weer zorgt voor extra calorieën. Toch wil je ook niet continu met dat hongergevoel zitten. Hoe los je dit op?Als je net je lichte lunch hebt gegeten, zal je misschien merken dat je nog steeds een beetje honger hebt. Heb je dat nu niet? Dan heb je dat waarschijnlijk wel over een uurtje. Dat voelt niet echt fijn aan en dat hongergevoel wil je nou juist vermijden. Hoe kan je voorkomen dat je honger hebt? En hoe hou je de dag ook echt vol? De tips volgen hieronder.

Drink voldoende water

Het is belangrijk dat je voldoende water drinkt. Merk je dat je honger krijgt? Drink dan eerst een vol glas water. Een flesje water kan natuurlijk ook prima. De kans is groot dat je nadien geen honger meer hebt.

Chiazaad

Chiazaad is echt een wonderproduct. Voeg gerust wat chiazaad toe aan je maaltijd! Je kunt dit onder andere toevoegen aan je salade of de soep. Je proeft er niets van, maar de eiwitten en vezels zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt.

Eet langzamer

Veel mensen zijn geneigd om hun eten snel op te eten. Als je langzamer eet, zal je ook merken dat je sneller vol zit. Bovendien geniet je veel meer van je eten, dus daarom adviseren wij ook om lekker langzaam te eten!

Voeg pittige kruiden toe

Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat je minder eet als het een scherpe maaltijd betreft. Voeg dus gerust wat cayennepeper toe, zodat je daardoor minder eet. Het geeft bovendien nog een extra pittige smaak en dat is natuurlijk wel erg lekker. De specerijen versnellen bovendien ook nog eens de stofwisseling. Voeg deze pittige kruiden maar toe aan volgende maaltijd!

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.