Het is belangrijk dat je de lunch nooit overslaat. Dat klinkt misschien een beetje gek, want als je wilt afvallen moet je toch juist weinig eten? Als je dan alleen een appel zou eten, zou je toch juist minder calorieën binnenkrijgen en daardoor toch ook afvallen? Dat is toch niet helemaal hoe het werkt. We leggen het je graag uit in dit artikel.Maaltijden overslaan

Maaltijden overslaan is eigenlijk nooit een goed idee. Erg licht eten is ook onverstandig. Veel mensen eten tussendoor maar slechts een appel en denken op die manier af te vallen. In de avonduren volgt er dan een groot bord met avondeten, omdat men dan honger heeft. Qua calorieën is dat misschien niet verkeerd, maar het helpt je waarschijnlijk niet met afvallen. Recentelijk werd er een onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition. Uit het onderzoek bleek dat een grote lunch en een licht diner ervoor kan zorgen dat je afvalt. Niet andersom dus!

Een uitgebreide lunch

Een uitgebreide lunch is dus een aanrader volgens dit onderzoek. Als je de helft van je aanbevolen hoeveelheid op een dag eet tijdens de lunch én slechts 20 procent van de calorieën tijdens het avondeten zal dat ervoor zorgen dat je afvalt. De deelnemers van het onderzoek werden in twee groepen verdeeld. De ene groep at volgens de aanbevelingen en de andere groep at juist andersom (tijdens de lunch weinig en tijdens het avondeten veel). De deelnemers die de aanbevelingen volgden verloren zes kilogram in twaalf weken. De deelnemers in de andere groep verloren slechts vier kilogram.

Vind jij dit ook een interessant onderzoek? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.