Als jij samen met je partner woont slaap je vast en zeker samen in een bed. De kans is groot dat jullie allebei ook een vaste kant hebben waar jullie slapen. Zonder hierover na te denken kruip je daarom in bed. Jij slaapt aan jouw eigen kant en jouw partner aan zijn of haar kant.Hoe kan het nou zijn dat je partner aan een bepaalde kant slaapt en jij ook aan bepaalde kant slaapt? Kan jij je bewust herinneren waarom jij voor een bepaalde kant koos? Meestal ontstaat dat maar gewoon. Je onderbewuste is echter een belangrijke motivatie. Het zegt nogal wat over jouw persoonlijkheid aan welke kant van het bed jij slaapt.

Positiever

Slaap jij het liefst aan de linkerkant? En met de linkerkant bedoelen we jouw ligpositie, dus je ligt rechts van je partner. Het betekent dat jij positief in het leven staat en beter om kunt gaan met stress. Twee derde van de mensen die aan de linkerkant van het bed slapen reageren rustiger in crisissituaties dan de persoon die naast hun ligt. Bovendien hebben zij ook meer zelfvertrouwen en ziet circa een kwart van de linksslapers het leven positief in. En dat tegenover 18 procent van de rechtsslapers. Overigens zijn de rechtsslapers over het algemeen ook iets chagrijniger. Zo blijkt uit onderzoek.

Ruzie

Linksslapers willen daarom liever ook niet wisselen van kant met hun geliefde. Men vindt het zelfs zo belangrijk dat partners er regelmatig ruzie over maken. Een op de tien stelletjes heeft hier weleens ruzie overgemaakt. Deze ruzies hebben overigens niet alleen te maken met voorkeuren, maar ook met gemakzucht. Sommige mensen willen bijvoorbeeld niet te dicht bij de deur liggen, niet te dicht bij de verwarming liggen, een beter zicht hebben op de televisie of willen zo ver mogelijk verwijderd zijn van verkeerslawaai. Ook huilende baby’s in de andere kamer of meer ruimte in bed kunnen natuurlijk argumenten zijn.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.