Soms wil je eens iets aanpakken in of rondom het huis waar je je al tijden aan ergerde. Ook de schutting kan erg groen worden en dat ziet er natuurlijk niet erg mooi uit. Veel mensen weten simpelweg niet hoe je dit goed schoonmaakt. Gelukkig kun je, met behulp van deze tips, je schutting weer helemaal mooi maken!Groene aanslag

De groene aanslag, vaak bestaande uit en alg en mos, ziet er natuurlijk niet echt fijn uit. Gelukkig kun je dit relatief gemakkelijk schoonmaken. Het wordt wel aangeraden om dit schoon te maken op een warme dag. Gedurende de koudere dagen wordt de groenigheid vaak nog erger en bovendien is het weer dan niet echt ideaal voor dit klusje.

Met behulp van deze tip kun je de groene aanslag eenvoudig van je schutting verwijderen. Je hebt hier niet eens een hogedrukspuit voor nodig, dus je buren zullen er ook geen last van hebben.

Groene zeep

Groene zeep is de ideale oplossing! Je kunt dit gewoon bij de supermarkt kopen en onder de grootmoeders wordt het al jarenlang gebruikt. Groene zeep, soda en water zijn een krachtige combinatie. Daarmee kun je de groene aanslag, mos en alg gemakkelijk verwijderen. Met groene zeep kun je overigens nog veel meer dingen schoonmaken, dus het is altijd handig om een potje in huis te hebben.

Waarvoor kun je groene zeep allemaal gebruiken?

Hieronder volgt een uitgebreide omschrijving over het schoonmaken van de schutting. Echter vertellen we jou ook graag wat je nog meer met het wondergoedje kunt:

Olie-, gras of smeervlekken

Je kunt het onder andere gebruiken als schoonmaakmiddel voor olie-, gras- of smeervlekken. Daarvoor kun je je kleding simpelweg insmeren met het goedje, voordat je dit in de wasmachine stopt. Was je kleding op een normaal programma en je zult merken dat je kleding prachtig schoon is.

Vlekken in het toilet

Vieze vlekken in het toilet kun je eenvoudig reinigen met behulp van het ouderwetse middeltje. Los de zeep simpelweg op met kokend water en voeg hier een handjevol soda aan toe. Laat het even intrekken en giet dit in het toilet. Schrob het toilet nog even na een half uurtje en je zult merken dat deze weer prachtig schoon is. Spoel de resterende schoonmaakmiddelen simpelweg door.

Vieze tegels

Vieze tegels kun je ook gemakkelijk schoonmaken met behulp van groene zeep. Als je de schutting aanpakt, kan je dus ook direct aan de slag met de tegels. Los een beetje groene zeep op in warm water en borstel de tegels schoon. Naderhand kun je de tegels eenvoudig afspoelen.

Vlekjes op de muur

Heb je een mug doodgeslagen op de muur en is hierdoor een vlek ontstaan? Dan kun je daarvoor ook een beetje groene zeep gebruiken. De vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Meubels reinigen

Teakhouten meubels kun je ook eenvoudig reinigen met behulp van groene zeep.

Maar hoe maak ik de schutting nu schoon?

Nu is het tot slot natuurlijk nog belangrijk om te weten hoe je de schutting schoonmaakt. Los hiervoor een gelijke hoeveelheid water en soda op. Circa vijf eetlepels is voldoende. Stop dit in een emmer, tezamen met een flinke hoeveelheid warm water. De schutting kun je inweken met een kleine hoeveelheid van het mengsel. Pak een half harde borstel, zoals bijvoorbeeld een staalborstel, en schrob de schutting hiermee. Heb je iedere plekje van de schutting geborsteld? Spoel je schutting dan af met water. Je zult merken dat je schutting weer vrij is van groene aanslag.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.