Een vieze muffe lucht uit het afvoerputje is allesbehalve prettig. Dat ontstaat voornamelijk door de voedselresten die glippen door de afvoer. Er ontstaat dan een walm onderin en het voedsel kan hier ook gaan rotten.Deze vieze geur wil je natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Schimmels kunnen natuurlijk altijd ontstaan, maar ontstaan vooral in warme en vochtige ruimtes. Luchtverfrissers werken alleen als symptoombestrijding en pakken de oorzaak dus niet aan. Dat werkt dus ook niet voor de langere termijn.

Alhoewel chemische producten wel goed kunnen werken, is dat niet altijd even goed voor het milieu. Ook voor je gezondheid kunnen deze producten schadelijk zijn. Gelukkig is er nu een nieuw middeltje waar je voor kunt kiezen. Dit is niet slecht voor je gezondheid en ook niet schadelijk voor het milieu.

Wat heb je nodig?

Je hebt slechts drie ingrediënten nodig voor dit huisgemaakte artikeltje:

  • 100 gram kop baking soda;
  • 1 kop witte wijnazijn;
  • Een halve liter heet water.

Hoe werkt het?

Breng het water aan de kook en voeg hier vervolgens de witte wijnazijn aan toe. Roer het geheel goed door elkaar. Vervolgens strooi je de baking soda in het afvoerputje die je wilt schoonmaken. Giet vervolgens het azijnmengsel in het afvoerputje. Je zult merken dat de baking soda gaat bruisen (en dat is ook de bedoeling). Dek het putje af voor een uurtje en spoel het nadien door. Je zult merken dat alle nare geurtjes zijn verdwenen.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.