Rozen zijn erg mooi en zijn wat ons betreft een aanwinst voor iedere tuin. Als de bloemen uitkomen fleuren ze je tuin zeker op. Echter is onderhoud erg belangrijk en niet altijd even gemakkelijk. Hoe kan je nu een prachtige rozenstruik kweken? In dit uitgebreide artikel lees je daar meer over.Rozenstruik kweken

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van mooie rozen in de tuin. Het is daarom van groot belang dat je deze bloemen goed onderhoudt. Snoeien is daarom ook erg belangrijk. Als je dit op het juiste moment doet kan je ziekten en plagen voorkomen. Rozen zijn hier immers erg vatbaar voor.

Rozen onderhouden

Als je wilt kan je het hele jaar door rozen planten. De beste plek in de tuin is waar veel zon is en waar een beetje wind voorkomt. Ook moet de grond natuurlijk goed zijn. De struik mag niet op een te natte grond staan, maar het mag ook weer niet te droog zijn. Een te droge grond zorgt er namelijk voor dat de rozen niet goed doorgroeien. Voeg daarom gerust wat kleigrond toe aan de aarde. Rozen zijn hier gek op en zullen zodoende beter groeien.

Rozensteel in Aloë Vera

Heb jij momenteel nog geen rozenstruik in de tuin, maar wil je dit wel graag? Dan kan je kiezen voor een enkele roos, een Aloë Vera-plant, potgrond en een ruime bloempot. Als je deze spullen in huis hebt gehaald kan je aan de slag met het planten hiervan.

Knip het topje van een Aloë Vera-blad af. Vervolgens kan je ook nog een stukje van vier centimeter er vanaf knippen. Zorg dat de dikte van het stukje breed genoeg is zodat je er een rozensteel in kunt steken.

Steek de onderzijde van de rozensteel in het vochtige stukje van de Aloë Vera. Met een snoeischaar kan je vervolgens de helft van de roos afknippen, bij voorkeur onder het bladgedeelte van de steel van de roos.

Pak de bloempot er nu bij en vul deze met potgrond. Maak een klein kuiltje in het midden van de aarde. De bloemsteel met de Aloë Vera kan je hier vervolgens in stoppen. Plaats deze in het midden van de aarde.

Steek de bloemsteel met Aloë Vera in de aarde en verspreid de aarde over het stukje waar de Aloë Vera aan verbonden is. Zorg ervoor dat je de plant dagelijks tweemaal water geeft. Slechts een scheutje water is voldoende. De grond mag niet te nat zijn, maar mag ook niet te droog zijn. Probeer dus een goede balans te vinden.

Bekijk hieronder de video met de instructies, en met nog veel meer tuintips! Het artikel gaat onder de video door.

Plant hacks to help you grow your own garden easily. 🌿

تم النشر بواسطة ‏‎5-Minute Crafts‎‏ في الأربعاء، ١٩ فبراير ٢٠٢٠

Geduld

Het enige wat je nu nog nodig hebt is geduld. Je zult zien dat de rozensteel zal uitgroeien tot een prachtige rozenstruik. Zodra de plant de pot ontgroeid is zal je een nieuwe (en grotere) pot moeten ophalen. Je kunt de struik natuurlijk ook in de tuin poten.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.