De ergernis van kattenpoep en gangbare oplossingenStaat je huis in een woonwijk en heb je last van katten die precies jouw tuin uitkiezen om iedere dag hun behoeften te doen dan is dat heel irritant en vervelend. In de winkel zijn hiervoor verschillende oplossingen verkrijgbaar, van ultrasoon geluid op hoog volume dat gaat spelen als er beweging in de tuin is tot watersproeiers die gericht water afvuren op alles wat er beweegt in de tuin. Behalve dat je zelf geld moet investeren om een probleem dat door een ander veroorzaakt wordt op te lossen zijn het ook niet altijd de oplossingen die werken en vervelende neveneffecten hebben zoals het uit de tuin houden van dieren die je er juist wel graag ziet.

Tuinbeplanting en katten in de tuin

Gelukkig zijn er huis- tuin- en keukenmiddeltjes en oplossingen die het probleem van poepende katten op kunnen lossen. Er zijn planten waar katten echt niet van houden en waar ze het liefst bij uit de buurt blijven. De planten met een duidelijke citroenlucht houden katten op afstand. Voorbeelden hiervan zijn ooievaarsbek, vuurwerkplant en citroenverbena. Het planten van bodembedekkers kan ook helpen. Katten willen graag hun behoefte begraven en met klimop, muurpeper of een andere bodembedekker lukt dit niet. Verder kan het helpen om als heg een dichte en stekelige soort te gebruiken. Katten houden niet van stekels en stekelige planten zullen helpen een tuin, waar al het nodige gedaan is om het voor katten niet leuk te maken, kattenvrij te houden. Hoewel aan wijnruit geen specifieke citroenlucht hangt is het wel een effectieve plant om katten op afstand te houden. Zoals katten op afstand blijven van bepaalde planten zijn er ook planten waar ze juist gek op zijn. Als je geen zin hebt in katten in je tuin is het verstandig om deze planten dus niet in je tuin te laten groeien. Voorbeelden hiervan zijn schildzaad, kattengras, vetmuur, (sier)haver, steenanjer en wild kattenkruid.

Strooisels tegen katten in de tuin

Behalve door na te denken over de planten in de tuin zijn er ook andere oplossingen. Zo helpen gedroogde cacaoboon schillen om poepen en piesen van katten in de tuin te voorkomen. Ze vinden het blijkbaar raar spul want ze houden er gewoon niet van. Katten laten de plekken in de tuin waar koffiedik gestrooid is ook links liggen. In plaats van het in de groenbak gooien is het verstandig om dit in de tuin te verspreiden.