Onkruid in de tuin is iets waar veel mensen last van hebben. Iedereen weet wel dat het verdelgd moet worden, maar de manier waarop is voor velen nog onduidelijk. Eindeloos met een mesje langs het onkruid schiet niet bepaald op. Bovendien blijven de wortels van het onkruid dan vaak ook nog zitten, waardoor het snel weer terugkomt. Je wilt natuurlijk snel van deze ongewenste plantjes. Hoe kom je snel van je onkruid af? Volg deze tip!Welk product helpt?

Er zijn verscheidene, giftige producten die je kunt gebruiken als je de begroeiing wilt verwijderen. Een aantal van deze producten zijn bijzonder giftig en zijn zelfs illegaal in Nederland. Werken met producten die wel legaal zijn, maar vooralsnog schadelijk voor mensen is ook zeker geen pretje. Gelukkig is er een goed alternatief.

Gebruik schoonmaakazijn

Niet veel mensen verwachten het, maar schoonmaakazijn is een goede onkruidverdelger. De zuurtegraad van het schoonmaakazijn zorgt ervoor dat het onkruid vergaat. Het azijn dat vervolgens in het grondwater komt, is niet schadelijk omdat het al erg verdund is. Daarmee kun je gegarandeerd de begroeiing uit je tuin halen.

Schaf voldoende schoonmaakazijn aan

Schoonmaakazijn is gelukkig gewoon te koop bij de lokale supermarkt. Het is wel raadzaam om voldoende schoonmaakazijn aan te schaffen. De aanwezige onkruid heeft namelijk de volle laag nodig. Verdun het azijn dan ook niet extra met water en wees niet te zuinig. Je kunt het rechtstreeks uit de fles gieten, maar je kunt het ook in een plantenspuit of gieter gieten. Dan kun je gemakkelijker mikken en voorkom je dat andere planten geraakt worden. Enkele tuinmannen –en vrouwen gebruiken nog wel eens een extra beetje zout, maar dit is over niet noodzakelijk. Zout werkt over het algemeen minder goed dan schoonmaakazijn.