Veel criminelen markeren je woning zonder dat je dit door hebt. Zo worden er weleens blaadjes in de brievenbus gestopt of liggen er lege blikjes op de deurmat. De politie waarschuwt nu voor zulke praktijken. Er is namelijk ook een nieuwe manier: stukjes plastic.Plastic in het slot

De politie in Lelystad waarschuwt mensen. Steeds meer criminelen stoppen stukjes plastic in sloten. Wordt het stukje plastic verwijderd? Dan is de kans groot dat er iemand thuis is. Is dat niet het geval? Dan is de eigenaar vast en zeker op vakantie. Inbrekers hebben in dat geval vrij spel.

Sloten controleren

Om die reden is het ontzettend belangrijk dat je je sloten goed controleert. Zorg ervoor dat je geen stukjes plastic in de sloten hebt zitten. Dat geldt niet alleen de voor de voordeur, maar ook voor de schuurdeur of de achterdeur. Zorg er ook voor dat je andere afwijkende dingen verwijderd.

Vakantieseizoen

Het vakantieseizoen is een fijn seizoen voor inbrekers. Het kan daarom ook geen kwaad om anderen te vragen om zo nu en dan de deuren te controleren als je thuis bent. Vraag eventueel je buurman of buurvrouw.

Zie hier ook de waarschuwing van de Politie in Lelystad:

De zomervakantie komt er aan….wees alert op inbrekers! Check daarbij ook goed de cilinders van de woning. De laatste…

Geplaatst door Politie Lelystad op Donderdag 12 juli 2018

Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie!