Als je een ruime achtertuin hebt is het natuurlijk wel zo fijn als dit er lekker strak bij staat. De opvallende gele paardenbloemen horen er dan natuurlijk niet in thuis. Gelukkig kun je hier op eenvoudige manier vanaf komen. Dit simpele trucje is eenvoudig toe te passen en is bijzonder effectief.Diepe wortels

Paardenbloemen staan bekend als hardnekkig onkruid en zijn lastig te verwijderen in de tuin. Het onkruid is een vaste plant welke in elk soort bodem kan groeien. Dit komt het meest tot zijn recht in de volle zon. Vooral in het vroege voorjaar zullen de scheuten uit de wortel komen. Deze kunnen tot wel 90 centimeter diep in de grond zitten. Op den duur zullen de felgele bloemetjes rijpen en veranderen in witte pluisjes die zaden bevatten. Op die manier verspreidt de bloem zich weer verder in de tuin. In de herfstmaanden zal het weer verdwijnen, maar de wortel overleeft wel in de grond. Je hebt er daardoor ieder jaar weer last van. Als je de paardenbloemen uit je tuin wilt houden is het dus belangrijk om de wortel te doden.

Snelle verspreiding

De diepe penwortel van de paardenbloem kun je proberen handmatig te verwijderen. De wortel moet namelijk in zijn geheel verwijderd worden zodat deze niet terugkomt. De verspreiding van deze bloem gaat namelijk bijzonder snel. Er zijn speciale onkruidstekers beschikbaar waarmee je de wortel kunt verwijderen. Ook kun je een biologisch afbreekbaar bestrijdingsmiddel gebruiken zodat je tuin niet nog meer beschadigt.

Voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Heb je een nieuw gazon aangelegd en wil je voorkomen dat de paardenbloemen tevoorschijn komen? Dan kun je een goed grasmengsel gebruiken tijdens de aanleg. Je kunt onkruid zoveel mogelijk voorkomen door het gazon tijdig te bemesten, bekalken en tot slot te verticuteren.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.