De plant waar we het over hebben ziet er erg onschuldig uit. Echter blijkt niets minder waar, want deze plant kan juist erg gevaarlijk zijn. De plant komt zowel in Nederland als in België voor én daarom is het oppassen geblazen. De Amerikaanse Charlotte Murphy heeft dit ondervonden toen zij de plant aanraakte. Dat resulteerde in gele blaren én dat wil je niet.Wilde pastinaak

Charlotte wil nu iedereen via social media waarschuwen. Deze plant ziet er misschien onschuldig uit, maar dat is niet zo. De plant waar we over praten heet de ‘wilde pastinaak’. De olie in de steel van de plant kan zorgen voor heftige reacties op de menselijke huid. In het ergste geval kan dit leiden tot blaren of zelfs tot brandwonden. Deze plant groeit zowel in Nederland als in België én daarmee is het oppassen geblazen. Probeer direct naar de dokter of het ziekenhuis te gaan als je in aanraking komt met de plant.

Chemische brandwond

Charlotte liep, volledig onbewust, met haar benen langs de kapotte bladeren. Dat resulteerde in een aantal bultjes. Het was pijnloos en daarmee leek het ook vrij onschuldig. Een week later werd het echter veel erger. De uitslag verspreidde zich steeds verder over haar lichaam. Een dokter liet weten dat het brandwonden waren. Chemische brandwonden om precies te zijn. Gelukkig werd ze ertegen behandeld.

Blijf uit de zon

Als je met deze plant in aanraking komt, is het belangrijk dat je minimaal 48 uur uit de zon blijft. Dat zal er namelijk versneld voor zorgen dat je last krijgt van chemische brandwonden. Op de onderstaande foto zie je de gevolgen van het aanraken van de plant. Dat ziet er zeker niet fraai uit! Als je nu aan het eten bent, wil je wellicht niet verder scrollen!

My hope in posting this unfortunate news is to create greater awareness for what WILD PARSNIP is (an invasive species…

Geplaatst door Charlotte Murphy op Zaterdag 14 juli 2018

Vind jij dit ook een bijzonder artikel? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.