In Nederland mogen we met enige regelmaat genieten van tropische temperaturen. We zijn dan massaal in de tuin te vinden. De een vindt het prettig om bij het zwembad te liggen, terwijl de ander graag bij zijn of haar tuinsetje zit. Het is natuurlijk wel van groot belang dat je je tuinmeubilair onderhoudt. Hoe kan je je tuinmeubelen nu goed onderhouden? Daarvoor kan je de onderstaande tips lezen. Ben jij al benieuwd?Beschermhoezen

Tuinmeubelen van hout zijn echt prachtig, maar hebben tegelijkertijd ook onderhoud nodig. Veel meer onderhoud dan bijvoorbeeld tuinmeubelen van kunststof of aluminium. Ook zijn meubels die zijn gemaakt van rotan of riet kwetsbaarder dan de meeste andere materialen. Voordat je nieuwe tuinmeubels aanschaft is het daarom ook raadzaam om te kijken naar het materiaal van de meubels.

Gelukkig hoef je niet direct diep in de buidel te tasten voor meubels die gemakkelijk te onderhouden zijn. Er zijn namelijk voldoende meubels voor een licht prijsje beschikbaar. Goed speurwerk loont. Als je dan ook direct een beschermhoes koopt ben je helemaal direct klaar. Als je je tuinmeubels niet gebruikt kan je deze simpelweg inpakken. Wil je je tuinmeubilair toch grondig schoonmaken? Maak dan gebruik van een niet-bijtend reinigingsmiddel en een zachte spons.

Houten tuinmeubelen onderhouden

Houten tuinmeubelen zijn erg prachtig en staan leuk in iedere tuin. De pareltjes geven jouw tuin een natuurlijke, maar ook een moderne stijl. Echter zien de houten tuinmeubelen er over een aantal jaar toch beduidend minder mooi uit. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je houten meubelen worden aangetast door algen en mossen. Daarom is het van belang dat je je tuinmeubelen met enige regelmat schoonmaakt. Goed afspoelen is soms ook al voldoende. Als hout doorweekt is laat het vaak al veel vuil liggen. Het vuil dat er nog niet vanaf is kan je verwijderen met behulp van een harde borstel en houtreiniger. Zodra het winter wordt is het raadzaam om de tuinmeubelen binnen te zetten.

Schoonmaken

De tuinmeubelen schoonmaken is zo af en toe ook verstandig. Per materiaalsoort is er een andere schoonmaakmethode. Hieronder volgt een handig overzicht.

Hout

Houten tuinmeubelen kan je gemakkelijk schoonmaken met behulp van een sopje. Is er toch aanslag aanwezig op je houten meubels? Dan kan je dit gemakkelijk verwijderen met behulp van groene zeep. Maak hiervoor een sopje van groene zeep en voeg hier een aantal druppels soda aan toe. Reinig het vervolgens met behulp van een zachte borstel.

Rotan

Heb je rotan tuinmeubelen? Dan moet je een specifiek schoonmaakmiddel gebruiken. Er is een speciale onderhoudswax beschikbaar voor deze materiaalsoort. In de zomermaanden kan je je rotan tuinmeubelen reinigen met een zachte borstel en een sopje met zout water.

Overig materiaal

Beschik je over stalen, aluminium en kunststof tuinmeubelen? Deze zijn erg eenvoudig om schoon te maken. Voor regulier onderhoud kan je gebruikmaken van een niet-bijtend schoonmaakmiddel en een zachte spons. Gedurende de zomermaanden kan je deze meubelen gemakkelijk reinigen met een scheutje soda en een speciaal pH-neutraal schoonmaakmiddel. Gebruik hiervoor bij voorkeur een zachte spons. Daarmee kan je voorkomen dat je krassen achterlaat op de meubels.

Vind jij deze tips ook erg handig? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.