Bloemen zijn ontzettend leuk en maken veel mensen erg gelukkig. Zowel de kleuren als de geuren zorgen voor veel vrolijkheid. Bloemen krijgen is dan ook erg leuk. Helaas komen aan alle leuke dingen een einde en dat geldt ook voor bloemen. Op den duur zullen bloemen immers verwelken. Bloemen blijven vaak maar een aantal dagen goed.Er is echter hoop! Je kunt je bloemen namelijk een langer leven bieden. Zo kun je de onderstaande vijf tips eens toepassen.

1. Bleekmiddel

Met behulp van bleekmiddel en suiker kun je je bloemen een langer leven bieden. Voeg 1/4de theelepel toe aan een liter water. Je kunt je bloemen vervolgens in dit water zetten en je zult merken dat je bloemen langer meegaan.

2. Aspirine

Wist je dat een fijngemalen aspirine er ook voor kan zorgen dat je bloemen langer meegaan? Dat klinkt misschien een beetje raar, maar toch is het zo. Stamp een aspirine goed fijn en voeg dit toe aan de vaas. Je zult merken dat je bloemen langer meegaan.

3. Suiker en een koperen munt

Als je een suikerklontje toevoegt aan het water, kun je ook een koperen muntje toevoegen. Dit zorgt ervoor dat het water zoet blijft, waardoor je bloemen ook langer in leven blijven.

4. Frisdrank

Een kwart kopje frisdrank toevoegen kan er ook voor zorgen dat je bloemen langer meegaan. Ook in frisdrank zit immers suiker verwerkt. Als je een doorzichtige vaas hebt, is het raadzaam om te kiezen voor 7Up of Sprite. Je merkt dan geen kleurverschil.

5. Haarspray

Haarspray gebruik je normaliter voor je haren: daarmee blijven je haren in model. Echter kun je goedje ook gebruiken voor je bloemen. Bespuit de onderkant met een beetje haarspray en je bloemen gaan gegarandeerd langer mee.

Vind jij dit ook een handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.