Ben jij ook zo dol op een fris en schoon bed? Vind jij het ook zo prettig als de lakens lekker ruiken en wanneer deze heerlijk zacht zijn? Als je in een hotel slaapt, slaap je altijd op de lekkerste bedden. De lakens zijn altijd strak en glad. Op de een of andere manier krijg je dit thuis nooit voor elkaar. Totdat je deze tip hebt geprobeerd. Als je je bed opmaakt met vochtige lakens krijg je hetzelfde resultaat als in een luxe hotel.Bed opmaken

Je bed opmaken is natuurlijk geen lastig klusje. Sommige mensen stellen het bijzonder lang uit, terwijl het eigenlijk binnen een aantal minuutjes al klaar is. Je kunt de lakens in droger stoppen, maar je kunt het ook laten drogen in de zon. Ook zijn er nog verschillen tussen de materialen van je beddengoed. Synthetisch materiaal kreukt minder, maar daarin zweet je wel weer meer. Een katoenen of linnen dekbedovertrek is ontzettend mooi, maar vaak komt dit weer erg verfrommeld uit de wasmachine. Je wilt natuurlijk ook geen verfrommeld dekbed. Hoe kan je er nu voor zorgen dat je je bed perfect kunt opmaken?

Vermijd strijken

Je kunt natuurlijk je beddengoed strijken: zo behaal je immers een goed resultaat. Echter is dit helemaal niet nodig. Je kunt namelijk op een andere manier gladde lakens krijgen zonder te zwoegen. Haal de lakens uit de droger of van het droogrek wanneer deze nog niet helemaal droog zijn. Sla de lakens goed uit voordat je je bed gaat opmaken. Je kunt je bed dus opmaken met lakens die nog enigszins nat zijn. Begin met het matras. Wacht vervolgens tien minuten zodat de lakens kunnen drogen. Vervolgens kan je het dekbed doen.

Vies

In eerste instantie dachten wij ook: is dit niet vies en gaat het dan niet schimmelen? Gelukkig is dat niet het geval. Zolang de lakens niet nat zijn, maar vochtig, is er niets aan de hand. Bovendien is het belangrijk dat je begint met het matras. Pas als deze droog is kan je met het dekbed beginnen. Je zult een verbluffend resultaat merken: je slaapt namelijk in een strak opgemaakt bed die ook nog eens erg fris is.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.