De gatenplant wordt steeds vaker gespot in interieurs. Dat is natuurlijk ook niet voor niets, want deze prachtige plant fleurt je woonkamer echt op. Ook heeft de plant een luchtzuiverende werking. Als je goed voor je plant zorgt kan de plant bijzonder groot worden en zal de plant stekjes ontwikkelen. Hoe je deze plant goed kunt verzorgen? Dat lees je uiteraard in dit artikel.Water geven

Het is natuurlijk een inkoppertje, maar je moet je plant water geven. Geef je plant ongeveer eenmaal per week water. Probeer daarom een vaste dag in te plannen, zoals bijvoorbeeld de zaterdag of maandmorgen voordat je naar het werk gaat. Het is raadzaam dat je eerst controleert of de grond niet meer vochtig is alvorens je je plant opnieuw water geeft. Prik daarom even met je vinger in de grond en controleer of je plant een nieuw slok water nodig heeft. Een overschot aan water doet je plant namelijk geen goed. Verder is het raadzaam om de bladeren te voorzien van water. Daarvoor kan je een plantenspuit gebruiken. De monstera is een tropische plant en houdt van luchtvochtigheid.

Licht

Deze tropische plant is gelukkig niet al te kritisch als het gaat om licht. Zowel in donkere als lichte ruimtes kan de plant groeien. Als je een optimale toestand wilt creëren is het echter raadzaam om de plant deels in het licht te zitten. Kies dus voor een ruimte waar het niet te donker is, maar ook niet te licht. De felle zon is niet goed voor de plant. Je kunt de plant dus prima een paar meter van de vensterbank af zetten.

Temperatuur

De gatenplant komt oorspronkelijk uit de tropen en houdt daarom van hogere temperaturen. Zorg er daarom voor dat de kamertemperatuur niet lager is dan 16 graden Celsius. De gatenplant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 29 graden Celsius, dus voornamelijk in de zomermaanden zal de plant hard groeien.

Plantenpot

De plantenpot die je in huis hebt staan heeft ook invloed op je plant. De wortels kunnen bij een wateroverschot gaan rotten en daarom is het van belang dat overtollig water afgevoerd kan worden. Je kunt daarom kiezen voor een plastic pot. Deze krijg je bij de aankoop van de plant. Daaromheen kan je een mooie pot verwerken die het water opvangt. Optioneel kan je ook kiezen voor vochtopnemende korrels op de bodem van de pot. Deze kan je simpelweg kopen bij het lokale tuincentrum. Zo zorg je ervoor dat de wortels niet onderwater komen te staan.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.