Normaalgesproken komen lieveheersbeestjes vooral voor tijdens de lente- en zomermaanden. Toch glippen zij er ook weleens tussendoor in andere maanden. Waar komen deze beestjes nu toch vandaan?Wederom actief

Volgens Vincent Kalkman, werkend bij het EIS Kenniscentrum Insecten, is het niet zo vreemd dat er weer insecten zijn. Normaalgesproken verstoppen de beestjes zich vanaf de maand september in hoekjes om daar te overwinteren. Echter is het nog steeds vrij warm en hebben de insecten blijkbaar besloten om langer buiten te blijven. Veel lieveheersbeestjes zitten ook simpelweg alvast in huizen.

Allergisch

Volgens Kalkman hoef je je gelukkig geen zorgen te maken over de beestjes. Verscheidene mensen geven aan allergisch te zijn voor het gele gif van de beestjes, maar vrijwel niemand is hier daadwerkelijk allergisch voor. De lieveheersbeestjes geven dit gif af zodra zij zich bedreigd voelen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.