Weg met de groene aanslag tussen de tegels

Een terras of voetpad blijft natuurlijk alleen maar mooi als dit met enige regelmaat wordt schoongemaakt. Hoe hou je je tegels schoon van groene aanslag: wat moet je niet doen én wat juist wel?Wat moet je vooral niet doen?

Alhoewel het erg logisch klinkt, is dit iets wat je juist nooit moet doen. Je moet namelijk nooit je sierbestrating schoonmaken met een hogedrukreiniger. Dit heeft alleen maar een negatief effect. Alhoewel je wel aardig snel klaar bent met het schoonmaken van je prachtige tegels, brengt dit alleen maar enorme schade toe. Sierbestrating zal namelijk poreus worden, waardoor vuil en algen sneller tussen de tegels kunnen komen. Daardoor heb je alleen maar kans dat je vaker en sneller groene aanslag krijgt. Gebruik daarnaast ook nooit zout of gloor, want dat zorgt er alleen maar voor dat de tegels een bleke kleur krijgen. Maar wat moet je dan wel doen? Je leest het hieronder.

Groene aanslag tussen tegels weghalen

Wat moet je dan wel doen als je je tegels weer schoon wilt krijgen? Het antwoord is simpel: gebruik groene zeep. Je koopt het gewoon bij de lokale supermarkt. Los dat op in een emmer met heet water en gebruik vervolgens een bezem om dit te verspreiden over de tegels. Laat het slechts eventjes inwerken en je zult merken dat alle groenigheid snel verdwijnt. Je kunt het zowel toepassen op natuursteen als betontegels. Je groene aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Als je tegels weer mooi schoon zijn, kun je weer écht genieten van het mooie weer.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.