Groene aanslag van hout verwijderen

Gelukkig kun je groene aanslag vrij gemakkelijk van hout verwijderen. Je hebt hier slechts twee wonderproducten en water voor nodig!Hoe ontstaat het?

Groene aanslag wordt veroorzaakt door algen en mossen. Vooral op schaduwrijke plekken doet het zijn werk goed. Tijdens de start van het voorjaar heb je een verhoogde kans op algen en mossen. Je tuin heeft dan voor een lange periode minder zon gehad, waardoor het tijd heeft om te groeien.

Het is dan ook een typisch voorjaarsklusje. Wil jij de groene aanslag van je houten tuinhuisje verwijderen? Lees dan verder.

Wat moet je niet gebruiken?

Het is raadzaam om geen zout, ammoniak, chloor of bleek te gebruiken. Deze artikelen worden soms ook gebruikt, maar zijn niet erg milieuvriendelijk. Daarnaast kan dit er ook voor zorgen dat de houtkleur sterk vermindert. Je tuinhuisje zal er dan alleen maar minder mooi uit komen te zien en dat is zonde.

Groene zeep en soda

Alhoewel veel mensen denken dat deze producten niet goed zijn voor het milieu, kan het juist helemaal geen kwaad. Groene zeep en soda is namelijk een gouden combinatie. Meng zes volle eetlepels soda en zes volle eetlepels groene zeep samen in een volle emmer. Roer het geheel en vervolgens heb je een goed sopje voor je houten tuinhuisje. Gebruik een goede spons om de plekken van je houten tuinhuisje te verwijderen. Gebruik bij voorkeur geen harde bezem, omdat dit alleen maar schade kan aanrichten aan het prachtige hout. Hou het sopje altijd in de schaduw, want anders kan het snel verdampen.

Je zult merken dat de groene aanslag als zon voor de sneeuw verdwijnt.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.