Kaneel is een prima specerij om gerechten mee op smaak te brengen. Zo wordt het onder andere gebruikt bij appelflappen en voor op de rabarbermoes. Echter kun je het ook gebruiken voor je tuin. Dat heeft namelijk meerdere voordelen.



Als je gaat tuinieren, mag de kaneel eigenlijk niet ontbreken. Met behulp van de specerij kun je namelijk erg gemakkelijk verschillende voordelen voor je tuin behalen. Hieronder lees je op de verschillende voordelen.

Het weert mieren

Alhoewel mensen wel van kaneel houden, vinden mieren het niet bepaald lekker. Zodra mieren kaneel inademen, kunnen zij daardoor stikken. Als de mieren niet stikken, zullen zij niet meer kunnen ruiken. Daardoor kunnen zij ook niet meer op zoek naar voedsel. Bovendien is kaneel niet schadelijk voor mensen én dus ook niet voor kinderen. Dat in tegenstelling tot de giftige anti-mierenmiddelen.

Het houdt muggen tegen

Gedurende de zomermaanden vliegen er overal muggen door de tuin. De vervelende vliegjes wil je natuurlijk echt weren uit je tuin! Gelukkig is dat met kaneel gemakkelijker dan ooit. Ook de muggen houden niet van deze sterke geur.

Geen last meer van paddenstoelen

Heb je een prachtige tuin, maar groeien er weer van die vervelende paddenstoelen? Ook daar kun je kaneel voor gebruiken. Het doodt de paddenstoelen namelijk. Kaneel heeft namelijk een anti-schimmelfunctie, waardoor het niet verder groeit.

Beschermt zaadjes tegen ziektes

Heb je zojuist zaadjes geplant in de tuin? Dan kun je deze beschermen tegen enge ziektes. Kaneel heeft namelijk een anti-schimmelfunctie. De zaadjes kunnen daardoor goed blijven groeien.

Zieke planten kunnen worden geheeld

Zieke planten kunnen worden geheeld met behulp van kaneel. Heb je per abuis een plant beschadigd tijdens het tuinieren? Of heeft een plant een scheurtje door een andere oorzaak? Ook in dit geval kan kaneel je uit de brand helpen. Het versnelt het helingsproces van de plant.

Het verstevigt rozen

Tot slot verstevigt kaneel ook nog eens de rozen in je tuin. Dip daarom eerst de afgesneden rozen in kaneelpoeder, voordat je deze op het water zet. In feite werkt dit als een wortelhormoon.

Kende jij de voordelen van kaneel al? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met andere tuinfanaten!