Als je naar de sportschool gaat neem je verschillende spullen mee. Zo neem je bijvoorbeeld altijd een handdoek en een bidon mee. Tijdens het sporten zal je immers veel gaan zweten en dan is het wel zo prettig om iets te drinken. Ook na het sporten zal je iets moeten drinken. Hoeveel vocht heb je nu precies nodig na het sporten? Daarover vertellen we jou graag meer in dit artikel.Trainen

Als je flink aan het zweten bent in de sportschool is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Jouw spieren bestaan namelijk voor driekwart uit water. Als je niet voldoende drinkt kan je last krijgen van kramp. Daarmee is dit dus ook erg gemakkelijk te voorkomen: je zult simpelweg voldoende moeten drinken. Het is niet alleen belangrijk dat je voldoende drinkt tijdens het sporten, maar ook na het trainen zal je voldoende moeten drinken.

Voldoende drinken is erg belangrijk

Je spieren hebben veel baat bij vocht tijdens het sporten. Ook na het sporten geldt hetzelfde principe. Je spieren bestaan namelijk voor een groot gedeelte uit vocht en hebben daarom ook vocht nodig om te herstellen. Naast water kan je ook simpelweg kiezen voor een sportdrankje. Hoeveel je precies nodig hebt kan sterk verschillen per persoon. Je kunt je daarom wegen na het sporten. Stap op de weegschaal en ga na hoeveel vocht je bent verloren tijdens de oefeningen. Je zult anderhalf liter water moeten drinken per kilo vocht dat je verliest.

Zijn sportdrankjes een beter alternatief?

Kan je simpelweg kiezen voor water of is een sportdrankje misschien nog wel een beter alternatief? Verscheidene sportdrankjes kunnen het herstel na een sportsessie versnellen. Toch is een sportdrankje niet altijd nodig. Heb je minder dan een uur gesport? Dan is water in principe al voldoende. Als je langer dan een uur hebt gesport kan een sportdrankje wel prettig zijn. Zo’n drankje bevat namelijk diverse voedingsstoffen die je tijdens je work-out verliest. Een beetje extra energie is dan wel zo prettig.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.