Gedurende de zomermaanden kunnen we veel gemakkelijker uit bed stappen ten opzichte van de wintermaanden. Het ochtendlicht maakt ons in de zomer sneller wakker en het is ook niet zo koud als je uit bed stapt. Helaas passen de werktijden zich niet aan bij de wintertijden. Je zult dus zelf een oplossing moeten gaan zoeken. Hoe kan je wakker worden als het buiten nog donker is? In dit artikel lees je vier tips.Me-time

Alhoewel het volgende misschien een beetje zweverig klinkt is dit zeker de moeite waard. Zorg voor een beetje me-time. Waarschijnlijk heb jij de tijd in je ochtend van tevoren al uitgemeten. Je stapt uit bed, je stapt onder de douche, je gaat je aankleden en je gaat eten. Vervolgens ga je naar je werk toe. Het is allemaal wat gehaast en juist dat is niet goed. Blijf eerst even liggen. Bedenk wat je die dag allemaal te doen staat en vertel jezelf een aantal positieve punten van de vorige dag. Daarmee kan je pas echt rustig wakker worden.

Raak je smartphone niet aan

Zodra je wekker gaat pak je misschien direct je smartphone er wel bij. Je checkt gelijk je Facebook-feed of je scrolt door Instagram heen. Dat is niet zo handig als je net wakker bent. Het is niet goed voor het ontwakingsproces en veroorzaakt de nodige stress in je hersenen. Raak je smartphone dus eerst even niet aan en word eerst even goed wakker.

Ontbijten

Ontbijten is natuurlijk erg belangrijk. Het zorgt voor een goede start van de dag. Uiteraard verschilt dat per persoon. Nadat je bent wakker geworden kan je na een half uur tot drie kwartier je ontbijt consumeren. Dat doen echt wonderen. Dit brengt je spijsvertering op gang waardoor je je ook wakkerder voelt.

Cafeïnevrij

Veel mensen worden pas wakker als zij hun eerste bakje koffie hebben gehad. Toch is het niet verstandig om je hier zo op te focussen. Cafeïne blokkeert namelijk de werking van melatonine. Juist hierdoor word je minder uitgerust wakker. Laat je bakje koffie dus eerst maar even staan als je net wakker bent. Het doet immers niet veel goeds voor je lichaam.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.