Secondelijm kan je beste vriend zijn, maar ook zeker je grootste vijand. Je kunt er gemakkelijk iets mee lijmen, maar als je het eenmaal op je kleding krijgt is het maar lastig te verwijderen. Ook is het vervelend als je secondelijm op je handen krijgt: je vingers kunnen dan aan elkaar gaan plakken. Gelukkig kun je de lijm eenvoudig verwijderen met behulp van deze truc.Natuurlijk probeer je altijd zo nauwkeurig mogelijk te lijmen. Je doet er alles aan zodat het niet op je kleding terechtkomt. Hoe nauwkeurig mogelijk je ook te werk ging: wellicht kreeg je een beetje lijm op je trui. Gelukkig hoef je je trui niet direct weg te gooien.

Lijm van je handen verwijderen

Lijm van je handen verwijderen is erg eenvoudig. Maak hiervoor een mengsel dat voor de helft bestaat uit gesmolten kokosolie en voor de andere helft uit baking soda. Je kunt het mengsel op je huid smeren en je kunt het nu circa 10 tot 15 minuten laten intrekken.

Wrijf je handen vervolgens langs elkaar en verwijder zodoende de lijm van je handen. Was je handen nadien met zeep. Optioneel kun je ook nagellakremover gebruiken om de lijm van je handen te verwijderen. Toch is de eerste optie een betere optie, omdat je handen dan niet uitdrogen.

Zo haal je lijm uit je kleding

Heb je echter lijm in je kleding zitten? Probeer dan zoveel mogelijk secondelijm van je kleding af te schrapen. Vervolgens kun je wat nagellakremover op een doek toevoegen en dit op de secondelijm deppen. Zodra de lijm zachter wordt kun je dit er voorzichtig afschrapen. Was je kledingstuk nadien op een normaal wasprogramma.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.