In huis komen soms vliegen veel voor: er kan sprake zijn van een plaag. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, want er zijn allerlei etensresten in huis. Vliegen zijn ook hongerig en komen hier dan ook op af. Bovendien vinden vliegen het fijn om in huis te zitten. Wil jij ook graag van de vliegen af zijn? Dan kun je op deze manier een plaag voorkomen.Waarom vliegen?

Het bestrijden van vliegen kan erg lastig zijn. Er komen immers steeds meer vliegen bij als er al een paar zijn. Er zijn een aantal zaken in je woning die als geur- en lokstoffen fungeren. Dat trekt ook weer de nodige soortgenoten aan. Warmte, licht, droogte en voedsel maken jouw woning een ideaal tehuis. Is het in je woning lichter en warmer dan buiten? Dan komen insecten graag je woning in. Als je de ramen open hebt, zijn zij dan ook snel binnen.

Gevaarlijk

Insecten zijn niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk. Een vlieg zit namelijk niet alleen op je voedsel, maar ook op rottend afval. Daarnaast poept en plast een vlieg ook nog eens overal en dat kan je voedsel besmet maken. Het is dus belangrijk om de vliegen te bestrijden, alvorens dat zij de kans krijgen om je ziek te maken.

Wegjagen

Zijn de vliegen je woning inmiddels binnengedrongen? Dan is een vliegenmepper natuurlijk erg effectief. Toch is dat wel een beetje wreed en zijn er ook andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook een doorzichtig zakje op een aantal plekken hangen. Voeg hier water aan toe en je zult merken dat de vliegen hiernaar toekomen. Op die manier kun je vliegen weer buiten vrijlaten.

Vangen

Je kunt de vliegen ook vangen met een colafles. Pak een colafles en snijd deze door tweeën. Voeg er vervolgens een stukje leverworst en/of een beetje limonadesiroop aan toe. Zet de afgesneden zijde vervolgens omgekeerd in de bodem van de fles. Haal de dop er wel eerst vanaf. De vliegen kunnen op die manier wel naar binnen vliegen, maar kunnen er niet meer uit. Ook deze fles kun je desgewenst weer buiten zetten en op die manier de vliegen vrijlaten.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.