De meeste mensen halen vlooiendruppels voor hun kat wanneer zij vlooien hebben. Als je eenmaal vlooien constateert bij je kat, moet je er ook snel bij zijn. Deze beestjes planten zich namelijk snel voor en dat is natuurlijk niet prettig voor je viervoeter. Het gebruik van vlooiendruppels is niet altijd nodig. Soms zijn er wel andere manieren mogelijk met natuurlijke middeltjes.

Afwasmiddel

Wil je een vlo-infectie bij je kat tegengaan? Dan kan je simpelweg gebruikmaken van afwasmiddel. Dit is vooral geschikt voor vlooien bij kittens. Het afwasmiddel zorgt ervoor dat het schildje van de vlo verdwijnt. De vlo zal zodoende doodgaan. Het werkt erg eenvoudig op de volgende manier.

Vul een ondiepe ovenschaal met warm water. Voeg hier ook afwasmiddel aan toe. Plaats het onder een nachtlichtje. De vlooien zullen op het water afkomen en springen er graag in. Vlooien zullen verdrinken in het water. De volgende dag kan je de dode vlooien simpelweg weggooien. Het proces kan je nogmaals herhalen.

Ook kan je je kat wassen op deze methode. Vul een bad met water en mild afwasmiddel. Laat je kitten hier vijf tot tien minuten in badderen. De vlooien zullen er vanaf vallen. Doe dit een aantal maal per week totdat de vlooien weg zijn.

Appelciderazijn

Vlooien houden niet van de geur van appelciderazijn en zullen dit zoveel mogelijk vermijden. Azijn is bovendien ook niet schadelijk voor katten. Je kunt de vlooien daardoor gemakkelijk te lijf gaan.

Meng twee gelijke delen water en appelciderazijn in een sprayflacon. Als je wilt kan je ook twee druppels lavendel toevoegen omdat het hierdoor minder zal gaan stinken. Spray dit op je kat, maar vermijdt de oren, ogen en de neus. Herhaal dit dagelijks. Je kunt het mengsel ook sprayen op de kozijnen, vloeren, meubels, tapijt en andere plekken waarvan je verwacht dat de vlooien zitten. Je kat kan overigens ook appelciderzijn drinken. Daarvoor kan je een klein scheutje toevoegen aan de waterbak van je huisdier.

Vind jij dit ook een handige tips in de strijd tegen vlooien? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.