Vrijwel alle internetaanbieders beweren een bepaalde snelheid aan te bieden. Toch laat de snelheid van het internet in de praktijk vaak te wensen over. Dat is natuurlijk niet bepaald prettig als je thuis wilt werken, wanneer je een filmpje wilt kijken op Netflix of wanneer je een leuke game wilt spelen. Gelukkig kan je je internet verbeteren met behulp van deze tips.Zet de router op de juiste plek

Wi-Fi golven kan je in principe zien als radiogolven. Wi-Fi golven zijn daarentegen veel korter. Hoe verder je van je router af zit, hoe slechter de verbinding is. De gemiddelde router bereikt ongeveer 45 meter. Bovendien wordt het signaal ook nog eens geblokkeerd door muren. Het is dan ook erg raadzaam om je router in het midden van je woning te plaatsen. Zet deze bij voorkeur bovenop een kast én vooral niet in de kast.

Zet de router hoog neer

Je wilt je router liever niet laag op de grond neerzetten. Het heeft de voorkeur om je router zo hoog mogelijk te plaatsen in je woning. Zo kan je de router bijvoorbeeld op de kast plaatsen.

Elektronica

Ook is het raadzaam om de router niet al te dichtbij je elektronica te zetten. Werk jij veel op je computer? Zet de router dan niet te dichtbij jouw computer. Elektronische apparaten kunnen namelijk een negatieve invloed hebben op het signaal.

Antenne

Iedere router beschikt over een aantal antennes. Vaak zitten deze bovenop het apparaatje. Als de ene antenne in de horizontale richting wijst en de andere antenne in een verticale richting, heb je de meeste kans dat je goed internet hebt op alle apparaten in huis.

Bekijk ook maar eens de onderstaande video over de Wi-Fi verbinding. Dit filmpje duurt slechts vijf minuten:

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.