Een avondje stappen met je vriendinnen is natuurlijk ontzettend leuk. Een paar wijntjes mogen dan niet ontbreken. Van tevoren heb je je lippenstift zorgvuldig aangebracht en een gedeelte daarvan is ineens verdwenen als je een slokje neemt van je wijn.Als je lippenstift blijft kleven aan je wijnglas is dat vervelend voor twee partijen: voor jou, maar ook voor het glas. Je krijgt zelf een rode waas op je lippen waardoor je lippenstift niet meer goed zit. Ook is het niet erg eenvoudig om de lippenstift weer van het glas af te krijgen. Kortom: voorkomen is beter dan genezen, maar hoe doe je dit nu precies?

Misschien klinkt het een beetje vreemd, maar deze tip werkt wel erg goed. Zorg ervoor dat je wat speeksel op je glas smeert. Speeksel zorgt er namelijk voor dat je lippenstift niet kan hechten aan het glas. Dat klinkt eigenlijk ook erg logisch, want als je lippen nat zijn dan hecht lippenstift ook niet.

Voordat je een slok neemt kun je dus even snel likken aan je glas. Misschien klinkt het een beetje gênant, maar het is wel erg effectief. Zo blijft de mooie kleur op je lippen en komt het niet op je glas.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.