De prullenbak heeft zo’n kenmerkende geur. We zijn het in ieder geval over een ding eens: het ruikt niet bepaald fris. Helaas ontkom je er ook niet aan, want je hebt nu eenmaal een prullenbak nodig! Immers moet je je vuilnis ergens kwijt kunnen. Zodra je de vieze vuilniszak eruit haalt zullen de nare geurtjes in ieder geval verdwijnen. Op een gegeven moment zal het echter weer gaan stinken. Hoe kun je dit nu voorkomen? In dit artikel lees je over drie handige methodes. De meeste spullen zal je al wel in huis hebben, dus je kunt direct aan de slag met deze tips.Eerst methode: gebruik kranten

De eerste methode is erg simpel: gebruik een aantal kranten. Leg deze in lagen op de bodem van jouw stinkende prullenbak. De kranten zullen de vieze en stinkende vloeistoffen opvangen. Ook kunnen de kranten een beetje lucht absorberen. Na gebruik kan je de vieze kranten simpelweg weggooien. Op die manier blijft jouw prullenbak schoon en hoef je je prullenbak niet iedere keer weer te poetsen.

Tweede methode: gebruik droogtrommeldoekjes

Je kent de droogtrommeldoekjes vast wel. Deze gebruik je normaalgesproken voor de droger. Je kunt het nu ook voor de prullenbak gebruiken. Leg simpelweg een drogerdoekje in de stinkende prullenbak en je zult geen last meer hebben van de nare geuren. Eventueel kun je ook een beetje wasverzachter op een keukenpapiertje doen. Je kunt deze als alternatief ook in de prullenbak neerleggen indien je thuis geen droogtrommeldoekjes hebt.

Derde methode: geurzakje

Je kent de geurzakjes, die je in de kast kunt stoppen, vast wel. Het zorgt ervoor dat de kast lekker ruikt. Het nadeel is dat deze geurzakjes vrij prijzig zijn. Gelukkig kan je deze geurzakjes ook zelf maken. Gebruik hiervoor een koffiefilter en vul dit met baking soda. Knoop de filter dicht met behulp van een beetje flosdraad en leg het zakje in de prullenbak. De baking soda zal de vieze geurtjes opnemen en daardoor zal je er geen last meer van hebben!

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.