Veel mensen vinden het lastig om een overhemd te strijken. Eerlijk is eerlijk: dat is ook geen eenvoudige taak. Het is precisiewerk en daar is niet iedereen even goed in. Gelukkig kun je een handig stappenplan doorlopen. Op die manier kun je je overhemden perfect strijken en met behulp van deze methode gaan je overhemden vanaf nu kreukloos de kast in!1. Wassen en drogen

Voordat je daadwerkelijk begint met het strijkproces is het natuurlijk belangrijk dat je je overhemden op de juiste manier wast en droogt. Je kunt het kreukelen tijdens het wassen en drogen al flink beperken. Zorg ervoor dat er niet te veel was in de wasmachine zit. Gebruik ook niet te veel wasmiddel. Hang de vochtige overhemden vervolgens op aan een kleerhanger.

2. Strijken

Voordat je aan de slag gaat met je (droge) overhemd, is het belangrijk dat je een laag aluminiumfolie onder de hoes stopt. De folie reflecteert de hitte waardoor je kreukels gemakkelijker weghaalt. Begin altijd met de kraag van het overhemd: eerst de binnenkant en dan de buitenkant. Vervolgens kun je aan de slag met de mouwen.

3. Het lastige gedeelte

Je kunt nu aan de slag met het lastige gedeelte. Na de mouwen en de kraag moet je namelijk aan de slag met het lijfgedeelte. Het is belangrijk dat je van boven naar beneden werkt en van binnen naar buiten. Leg de zijnaad tegen de rand van de plank, waarbij de rest van het overhemd naar beneden hangt. Herhaal dit voor alle kanten op eenzelfde manier.

4. Ophangen

Hang vervolgens het overhemd weer op aan een kleerhanger. Zorg ervoor dat je het bovenste knoopje sluit. Zodoende heb je een volledig kreukvrij overhemd! Zo eenvoudig is het.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.