Volwassenen wordt aangeraden om elke dag anderhalf tot twee liter water te drinken. Hoe zit dat nu eigenlijk met jonge kinderen? Dat is afhankelijk van zowel de leeftijd en gewicht van je kind. Jonge kinderen wegen minder en hoeven daardoor ook minder te drinken. Toch is het belangrijk dat je kind wel voldoende drinkt tijdens de warmere dagen. Hoe zorg je ervoor dat je kind voldoende drinkt tijdens de hete zomermaand? Je leest het in dit artikel.Maak waterdrinken leuk!

Veel kinderen vinden de smaak van kraanwater niet bepaald lekker. Daarom is het belangrijk dat je het leuker én lekkerder maakt. Zo kan je bijvoorbeeld ranja toevoegen aan het water of kun je munt toevoegen. Je kunt er zelfs fruit aan toevoegen als je dat wilt.

Neem je je kind altijd mee tijdens het boodschappen doen? Dan kun je je kind zelf een smaak laten kiezen. Dat maakt het voor hen ook veel interessanter en leuker. Ook kun je bijvoorbeeld ijsblokjes kopen. Je kunt ook van die invries-ijsblokjes kopen met een kleurtje. Eventueel kun je daar dan een snoepje aan toevoegen. Deze kleurrijke ijsblokjes zorgen ervoor dat je kind het leuk vindt om water te drinken.

Maak het gemakkelijker

Je kunt het natuurlijk ook gemakkelijker maken voor je kind. Als je kind op school zit kan je bijvoorbeeld een grote fles met water meegeven. Eventueel kun je hier ook weer een smaakje aan toevoegen. Plaats de fles een nachtje in de vriezer en de volgende dag is het water lekker koel als je kind op school is.

Watermeter

Het is natuurlijk vervelend als je de hele dag achter je kind aan moet rennen om hem of haar erop te attenderen dat hij of zij water moet drinken. Je kunt daarom ook kiezen voor een handige watermeter. Deze kan je ook nog eens zelf maken. Pak een papier en teken hier een aantal glazen op. Onder elk glas kun je een checkbox tekenen. Zodra je kind een glas water heeft gedronken kan hij of zij de checkbox afvinken of inkleuren. Zo vergeet je kind niet meer te drinken en maak je het ook nog eens erg leuk. Als zij hun taak voltooid hebben kan je hen natuurlijk een beloning geven!

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.