In bepaalde winkelstraten en winkels moet je verplicht een mondkapje dragen. Ook in het openbaar vervoer moet je nu verplicht een mondkapje dragen. Het heeft allemaal te maken met het coronavirus. Steeds meer Nederlanders schaffen daarom een mondkapje aan. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, kleuren en materialen. Zo’n mondkapje ziet er soms ook gewoon leuk uit. Het moet natuurlijk ook functioneel zijn. Is dat het geval? Met behulp van dit trucje kom je erachter.



Mondkapjes tegen verspreiding

Tegenwoordig zijn we verplicht om mondkapjes te dragen in bepaalde ruimtes. Dat is onder andere het geval in het openbaar vervoer. Dit doen we zodat het coronavirus zich niet verder verspreidt. Om een nieuwe uitbraak te voorkomen is het van belang dat het mondkapje ook daadwerkelijk goed functioneert.

Handig trucje

Veel mensen vragen zich af welke mondkapjes nu echt werken. Gelukkig kan je dit gemakkelijk testen met behulp van een eenvoudige truc. Een goede test is door simpelweg een kaars uit te blazen via het mondmasker. Als je de kaars niet zomaar kunt uitblazen doet het mondkapje goed zijn werk. De lucht die je uitademt komt dan niet gemakkelijk door het mondkapje heen.

Disclaimer: aan de hand van deze eenvoudige test kan geen garantie worden gegeven dat het mondkapje 100 procent bescherming biedt tegen COVID-19.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.