Poetsen, deppen en filteren: koffiefilters zijn multifunctioneel. Veel mensen hebben tegenwoordig een modern koffiezetapparaat: een Nespresso, Dolce Gusto of een bonenapparaat. Toch kan je je nu misschien wel achter je oren krabben. Je hebt geen koffiefilters meer in huis, maar toch zijn deze reuze-handig. Heb jij nog een traditioneel koffiezetapparaat met koffiefilters? Dan heb jij geluk, want je kunt je koffiefilters ook gebruiken voor de onderstaande ‘werkzaamheden’.Vet deppen

Koffiefilters zijn heer en meester in het absorberen van vet. In tegenstelling tot keukenpapier laten de filters ook geen pluisjes achter. Heb je iets te veel boter gebruikt in de pan en wil je toch een beetje minder? Dan kan je een koffiefilter gebruiken. Je zult direct merken dat er minder vet in de pan zit.

Nagellak verwijderen

Heb je overtollig nagellak op je nagels? Dan kan je dat gemakkelijk verwijderen met behulp van een koffiefilter. Je hoeft je dan niet langer zorgen te maken over de pluisjes op je nagels.

Ramen lappen

Wist je dat je ook koffiefilters kunt gebruiken als je de ramen gaat lappen? De filters absorberen dusdanig goed dat er niet langer strepen en druppels achterblijven op de ramen. De beste finishing touch voor perfecte en streeploze ramen dus.

Schoenen poetsen

De leuke zwarte laarsjes kunnen op den duur een beetje dof worden. Met behulp van koffiefilters laat je je schoenen weer glanzen. Dit werkt trouwens ook voor de binnenzijde van je auto. Haal er wat olijfolie overheen en gebruik een koffiefilter om dit te verwijderen. Lelijke vlekken en stofjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Filteren

Je kunt ook koffiefilters gebruiken om de sappen te filteren. Wil je je sinaasappelsap liever zonder pitjes en pulp? Met behulp van een koffiefilter heb je direct een egaal sapje zonder stukjes. Dit werkt overigens ook voor stukjes kurk in je wijnfles.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.