Veel mensen zijn er op dol op: een biertje op zijn tijd. Ook een lekker wijntje of een cocktail gaat er bij velen wel in. Helaas hebben wij slecht nieuws voor hen die willen afvallen: je kunt deze alcoholische versnaperingen beter laten staan. Waarschijnlijk was dat al bekend bij je.Toch blijkt er nu nog een ander populair drankje te zijn die je beter kunt laten staan. Dit leek toch een erg onschuldig drankje te zijn…

Slecht nieuws voor de koffieliefhebbers

Helaas hebben wij slecht nieuws voor de koffieliefhebbers. Als je wilt afvallen, kun je het bakje koffie maar beter laten staan. Dit is namelijk gebleken uit een onderzoek van de Connell Universiteit. Vaak eet je ook nog eens een koekje bij de koffie en ook dit wordt niet aangeraden. Toch is dat niet de enige reden, want je brein registreert smaken en koffie heeft daar een grote invloed op.

Suiker registreren

Als je koffiedrinkt, zijn hersenen minder goed in staat om suiker te registeren. Alhoewel dat niet erg concreet klinkt, proberen wij dit maar simpel uit te leggen: je hebt simpelweg meer zin in zoetigheid. Vaak neem je dat koekje dan toch wel. Als je dat koekje eenmaal eet, heb je de smaak al snel te pakken.

Dat effect treedt alleen op bij koffie mét cafeïne. Deze stof heeft namelijk dit effect op je hersenen. Een kopje decaf kan daarom wel gewoon. Natuurlijk kun je het koekje ook gewoon weerstaan als je een sterke wilskracht hebt. Dan kun je vooralsnog genieten van je lekkere bakje koffie.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.