Soms is het even wennen: het gebruik van een wegwerpmondkapje. Echter zal je er, gedurende de coronacrisis, aan moeten wennen. Tijdens het reizen moet je immers verplicht een mondkapje op. Ook bij sommige beroepen is dit verplicht. Na gebruik van je wegwerpmondkapje is het raadzaam om deze weg te gooien. Waarom? Daarover vertellen wij jou graag meer in dit artikel.

Verstikkingsgevaar

Het is algemeen bekend dat plastic afval gevaarlijk is voor dieren. Zeedieren of vogels raken, helaas, regelmatig verstikt in afval van mensen. Als plastic zomaar wordt weggegooid in de vrije natuur kan dat leiden tot de dood van onschuldige dieren. Ook de wegwerpmondkapjes lijken een groot probleem te worden voor dieren. Dieren kunnen namelijk stikken of vast komen te zitten.

Knippen en weggooien

Wegwerpmondkapjes kan je weggooien bij het restafval. Stop dit dus niet bij het oud papier, niet bij het plastic afval en al zeker niet in de natuur. Toch zweeft er met regelmaat een blauw mondkapje over de straten. Het is natuurlijk bijzonder onhygiënisch, maar ook voor dieren kan dit desastreus zijn.

Volgens Save The Reef zijn veel stranden, zeeën en rivieren vervuild. Dieren, zeedieren en vogels stikken in de wegwerpmondkapjes. Het is natuurlijk hartverscheurend om te zien. De organisatie hoopt daarom dat mensen de touwtjes van het mondkapje doorknippen. Gooi het mondkapje vervolgens op de juiste manier weg. Dieren kunnen dan niet vast komen te zitten in de touwtjes. Bekijk de onderstaande beelden maar eens op Instagram.

Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie en waarschuw anderen!